miercuri, 23 februarie 2011

Adona Part III

Au ajuns la casa lui Vorilo in 5 minute. Adona era pur si simplu uimita de aceasta noua viteza si usurinta in miscari. Era una cu vantul, care nu avea nici o farama de putere asupra ei.
Casa lui Vorilo era imensa. Inainte sa devina vampir, el fusese un conte foarte bogat si respectat. Conacul era vopsit in rosu sangeriu, iar ferestrele erau negre precum smoala. Vederea casei ii dadu Adonei fiori. Usa de la intrare era imensa si avea scris cu sange un mare "V" pe ea. Fata se gandi daca venea de la Vorilo sau de la Vampir. Dar inainte sa spuna ceva, Vorilo spuse:

-Este semnatura mea de cand am "devenit". Vorilo Vampirul. O sa te lamuresc imedia, acum hai inauntru. Vreau sa’ti arat casa.

In momentul in care usa se deschise, 2 oameni tasnira pusca spre ea. Dar Vorilo ii lua pe fiecare de gat intr.o mana si.i asvarli pana in partea cealalta a casei.

Adona nu observa aceasta intamplare. Era prea atrasa de tablourile de pe pereti Toti cei din imagini aveau colti din care porneau mici picaturi de sange, ce se prelingeau in jos, pana pe barbie.. A doua clipa dupa ce Adona se intreba in gand cine erau, Vorilo incepu:

-Acestia sunt copiii mei. Apilis, Mikel si Fristo. Uite, acolo va fi portretul tau, dar doar daca imi dovedesti ca nu am gresit dandu'ti cel mai pretios dar al meu, stapanirea vesnica a noptii. Si da, una dintre puterile noastre este citirea gandurilor. Bineinteles, acum nu poti, dar dupa ce vom termina pregatirea ta, vei putea face asta si multe altele. Asta doar daca supravietuiesti. Vreau sa spun ca tu esti transformarea mea cu numarul 27, si dintre predecesorii tai, doar acesti trei au supravietuit pregatirii. Dar din clipa in care te’am vazut am realizat ca ai un potential mare. Acum vreau sa te intreb ceva: de ce nu ai fost ingrozita in clipa cand m’ai vazut? Asa ceva nu am mai vazut in cele 27 de secole de cand sunt pe acest Pamant.

-Ce? A da, imi pare rau, eram atrasa de tablouri. De ce? Pentru ca m’am saturat de viata asta ingrozitoare. Prima data cand te’am vazut speram ca te’am impresionat atat de tare incat sa ma transformi sau cel putin sa ma omori.

Dar in mintea ei Adona stia ca este o minciuna. Motivul adevarat era ca pur si simplu se indragostise de Vorilo si voia sa fie cu el pe veci. Dupa ce se despartise de Cezar, cu o luna in urma, era sigura ca nu se va mai indragosti de vreun barbat vreodata. Dar in momentul in care l’a vazut pe Vorilo, a stiut ca acesta trebuie sa fie jumatatea ei.

-Deci asta este, te’ai indragostit de mine, spuse Vorilo. Ai uitat ca pot citi gandurile? Nu iti face griji, o sa te invat cum sa iti ascunzi gandurile de alti vampiri, dar pana atunci te sfatuiesc sa ai grija ce gandesti in preajma mea. Orice ar fi, vreau sa stii ca sunt mandru de ce ai facut prima data cand te’ai vazut transformata

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu